Norrbyskär

Igår tog vi en liten utflykt, hittade ett evenemang på fb att de skulle vara lite smågrejs i Pengsjö, loppis, fika, smådjursfarm, musik osv. Men det sög verkligen. Kändes mer som vi  kom till en släktträff 🙈 
Så då kollade vi färjan till Norrbyskär så for vi dit istället. 
När vi kom till hamnen så hade färjan precis kommit så vi tänkte "fan vilken tajmingen" men att hitta parkering var dessto svårare.. Så vi hann inte med den båten. 
Men när vi kom till Norrbyskär så gick vi till museet och tog en glass innan vi begav oss bort mot KFUM:s lägergård. Berättade för Mona och Tony mina somrar som jag spenderade där när jag var liten och alla hyss jag och Amanda gjorde. Fick verkligen nostalgi och ville typ vara 12 igen 😅 

Blev iallafall en jätte mysig dag där ute och jag blev sjukt taggad på att gifta mig i Norrbyskärs herrgård. Jag hoppas att det går att ordna och att det inte kostar en förmögenhet att hyra herrgården 😬 

  (null)

Visst har jag fått mycket jordgubbar? 😃
(null)

Vad är ett inlägg utan svammel?

Gud vad det händer saker.. HELA TIDEN. 
Har inte en dag med lugn och ro känns det som. Sen att det är jag själv som planerar in allt och far på allt, då kanske man får skylla sig själv? 
Sen sist har jag somsagt hunnit med mycket. Vincent har varit hos BVC och äntligen 🙏🏻 följer han en kurva på deras j*vla system.. 
Tycker det varit en jäkla hets runt alla dessa kurvor och oj oj oj nu följer han inte de och de här. Det skapar ju bara en massa stress(?!) 
Han är välmående, pigg, bajsar, kissar, dreglar, pratar, sprattlar. Ja allt men ändå så har dom liksom fastnat vid vikt. 
Han är en liten bebis, det upptäcktes mjölkproteinallergi lite sent så de ställer till de. Men om man tänker tillbaka till innan vi var på barn 2 och nu så går det som smör med maten! Så vi är nöjda! 
Vi är även glad att våran ordinarie BVC sköterska är tillbaka från semester för hon har kännt Vincent sen start och peppar istället! 
Men nog prat om de. 

Framöver har jag väldigt mycket läkartider. Ska till KK på måndag, röntgen på tisdag, tandläkaren, arbetsterapeuten och sen öppnar beh. hemmet nästa vecka så då börjar mina samtal igen. Så fullbokad är vad jag är. 

Sen har jag tagit ett litet uppehåll med mina prommisar eftersom värmen har varit ehhh.. ganska påtaglig.. De har typ inte gått att vara ute. Men vi ska väl vara glada för värme men man kan inte låta bli att tänka, vad fan har vi gjort med våran planet? Miljöpåverkan är väldigt väldigt stor.. 

Tänkte visa lite bilder nedan för att avsluta mitt as tråkiga inlägg! Ciao! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Brand, evakuering

Vilken jävla vändning på en solig och fin dag.. 
Frida kom till mig runt 12, vi åt och bara chillade tills vi såg på nyheterna och VK att det brann i Högbränna där Frida har växt upp och b.la. Lukas står(!!). 
Först var branden i "grannbyn" och evakuering hade inte nått till Högbränna än men vid 15:30 så skulle dom evakuera alla som bodde i Högbränna då skogsbranden hade spridit sig kraftigt.. 

Vi körde otroligt lagligt ut till Högbränna och sprang först typ runt som två yra höns. Va fan skulle man packa?! 
Vi packade de värdefullaste till hästarna och Fridas föräldrar höll på packa sina värde saker inne i huset. 
Hästarna står nu i nästa grannby Hummelholmen på en jätte fin gård. Dom fick ändå hyfsat med bete och så får vi stödfodra utöver. 

Det blev en lång kväll med mycket lyssning på P4 för att bli uppdaterade om läget. Nu ikväll har branden spridit sig yttligare närmare Fridas föräldrars gård och i fågelväg rör det sig om ca 200m från huset.. 
Det som är positiv är att vinden verkar ha vänt och branden rör sig ner mot älven. 

Nu håller jag alla tummar att deras hus får stå kvar och dom får bukt med branden.. 
(null)

(null)