Vem har rätten till din kropp?

Vem har rätten att ta på din kropp? Vem har rätten att tycka till om din kropp? Vem har rätten mer än du själv? 
 
När jag blev gravid förändrades allt, helt plötsligt fick alla rätten att ta på min kropp, kommentera hur jag såg ut och ha åsikter högt över mitt huvud. Åsikter och tankar bara jag själv borde kunna ta beslut till, men nej, tydligen inte. 
 
Jag kan inte förneka att jag själv har nån gång tagit fram min hand när jag träffat en bekant/vän/släkting och ”klappat” på magen eller kommenterat en annans människas kropp när denna har varit gravid. 
Detta blev dock helt annorlunda när jag själv blev gravid! 
 
När jag utsattes för mitt första övergrepp så blev jag väldigt tillbakadragen när det gällde att någon ens tog mig i handen. Jag blev väldigt rädd för beröring. Det har tagit lång tid för mig att acceptera beröring. Allt från spontana kramar till att kunna vara intim. 
 
Jag har även som många människor oavsett kön haft kroppshets. Jag har hets tränat, använt mig av ohälsosamma dieter och hatat min kropp. 
Jag kom ihåg när jag fick mina första bristningar på låren, jag grät och grät för att jag tyckte jag var så fruktansvärt ful och tjock. Jag gick i 7:an, var absolut inte tjock, jag var normalviktig men jag kunde inte förstå det. Allt jag såg när jag tittade mig i spegeln var en stämpel i pannan med texten ”tjockis”. 
 
Under dessa snart 9 månader som jag varit gravid har jag hört allt från ”Tjockis!” ”Är du säker på att du inte har två i magen?!” ”Sådär stor blev aldrig jag när jag var gravid!” ”Du kommer spricka snart!”. 
Detta är bara en bråkdel av vad jag har fått kastat i ansiktet när jag träffat människor i min omgivning. Ibland kan jag ta det med en nypa salt men ibland är det skitjobbigt att höra. Oavsett om man är gravid eller ej är det inte okey att säga detta. Det tar väldigt hårt varenda gång. 
Det är bara jag som har rätten att tycka till om dessa saker om min kropp, ingen annan. 
 
Sen kommer vi till de som tar sig friheten att ta på en gravid kropp, att smeka magen, ”klappa” på magen eller göra något annat närmande. 
När man är gravid så kan man bli otroligt öm, speciellt just på magen, det drar i ligamenten, huden är öm och man har ont i magen emellanåt. Då vill man inte ha en hand som helt utan förvarning tar på en, inte jag iallafall. 
Sen som jag skrev tidigare så har jag otroligt svårt för beröring, så att någon tar på mig utan min tillåtelse är oerhört jobbigt psykiskt för mig. 
 
För att förtydliga lite till, går du fram till alla i din närhet och tar på deras mage och även kommenterar hur stor personen är? Jag tror att dom flesta svarar nej på den frågan. Så vad för er rätten att ta på en gravids kvinnas kropp och berätta hur stor hon är bara för att hon är gravid? 
 
Vad skulle hända om jag började härma ett beteende mot personen som just har kommenterat min kropp, tagit på min kropp? 
Vad skulle hända om jag frågar den personen om denne kanske har ätit lite för mycket på senaste tiden för magen har vuxit sen vi sågs sist och klappar på den personens mage? 
 
 
 
 
 

Godmorgon, är du riktigt vaken än?

En helg fylld med alla känslor. Blev bjuden på middag av mamma i fredags, jätte mysigt och supergod mat som
vanligt! 
I lördags så sprang Lukas i Skellefteå, dock gick de väl inge vidare då han tog en galopp från tomma intet. Men de är sånt som händer i hästvärlden. Ena dagen är man på topp och andra så får man fundera en extra gång varför det blev som det blev! 
På kvällen for jag, Frida och Tony och åt på Pinchos, så himla gott!! Sen for vi hem till oss och mös framför en film innan vi ”kastade” ut Frida, vi är som en pensionärspar, sover tidigt och går upp tidigt 😅
 
igår (söndag) var det verkligen en slappdag, sov ganska dåligt på natten så sov en extra stund på morgonen, chillade framför OS hela dagen och tog det verkligen väldigt lugnt. Kände att min kropp behövde det! 
 
Idag ska de göras lite små ärenden, Tony ska på beh. av Helena efter jobbet och sen ska vi hämta lite saker till bebis som vi köpt! 
 
 
 

Det ingen talar om

Saker som sker i slutet av graviditeten
🔹 Man är sugen på nått men vet inte vad, så man köper gärna hela affären, kommer hem och vet fortfarande inte vad man vill ha.
 
🔸När man ska sova så lägger man sig på sidan men efter ca 10min måste du vända dig, dock tar ditt vändningsförsök ungefär 20min och du är helt utmattad när du vänt dig. 
 
🔹Konstant kissnödig, du hinner knappt torka din fiffi innan du måste kissa igen. 
 
🔸Duscha är ett bodypump pass, att ens nå
ner att skrubba fötterna med duschtvål gör att du ger dig själv applåder efteråt. 
 
🔹När slutdatumet närmar sig så letar du tecken överallt, när du får en sammandragning blir du överlycklig istället för att tycka att det smärtar fruktansvärt, för man vet aldrig, är bebis påväg? 
 
🔸Du har aldrig varit sexigare, dina bröst läcker, du orkar inte ens bry dig om att nån är i närheten när du fiser för det är så j*vla skönt att få släppa på trycket! 
 
Men att vara gravid är fantastisk, på alla andra sätt ✨