Akuten

Gud så less jag är på akuten nu! Gjorde nästan som läkaren sa i fredags, istället för att åka direkt till akuten så beställde jag en akut tid på VC, men var inte där mer än en 30min innan han skrev akutremiss till akuten och jag fick åka dit istället. 
 
Det var verkligen full smockat med folk på akuten redan mitt på dagen, men jag prioriterades hyfsat högt och fick komma in till ett rum. Men där var väntan längre än vad jag trodde.. 
Fick träffa en akutläkare och sedan en ryggspecialist som undersökte mig. Det blev beställt en akut MR (magnetkameraröntgen) och dom sa att väntan kunde bli ganska lång enda till början av natten då det är jätte lång kö till MR. Vanligtvis brukar man få vänta upp till 3 månader (!!). 
Men då läget var ganska akut så fick jag en samma dag. Jag har jätte mycket klastrofobi och fick ganska snabbt ångest påslag när dom berättade om MR. 
 
Vi bestämde att jag skulle ta lugnande innan, hann bara andas några ggr innan läkaren kom och sa att dom fått en lucka, så från att förberett sig att MR skulle bli inom ett par timmar så skulle den bli inom en kvart(!!) 
Tog lugnande och försökte andas.. Men det är svårt när man har sån klastrofobi för små utrymmen och man inte kan röra sig på ca 20min. 
 
MR visade en blödning i ryggen. Den var ”stabil” men då mitt sjukdomsförlopp sedan i torsdags gått snabbt sa dom att de kunde gå snabbt innan blödningen sprider sig/spricker och börjar trycka ännu mer på ryggmärgskanalen. Dom ville ha mig på observation över natten men jag bad snällt om att få åka hem och återkomma om de blev så att jag tappade hela nedre delen av kroppen, för om jag gör de så har blödningen spridit sig och jag måste opereras akut.. 
Det kanske låter helt jävla sjukt att jag valde att åka hem, men jag får bara mer ångest och mer smärta av att ligga i en sjukhussäng som gör ont och inte kunna känna sig bekväm, hemma kan jag mysa med djuren och jag har Tony vid min sida. 
 
Det känns skönt att veta vad som orsakar min enorma smärta men det känns otroligt jobbigt att veta att jag har en skada i ryggen.. Just nu vill jag bara återgå till
min ”normala” smärtnivå som jag har varje dag och inte känna mig såhär dålig i smärtan.. 😞 
 
 

Kommentera här: