Snart gillar jag oxå julen

Julen ska vara en fristad. En fristad alla trivs i, ingen stress, inge bråk och framförallt ska de vara barnens jul. 
Jag tror alla vill uppnå den perfekta julen, men vad räknas som perfekt? Det är olika för alla. Men det viktigaste för mig är att det är avslappnat och de där jag skrev ovanför. 
 
Julen för mig har inte alltid varit bra, detta har inneburit att jag har för varje år och för varje händelse skapat mer och mer ångest inför denna dag. Jag stressar upp mig långt innan och av allt prat om vad folk ska göra på jul eller vad dom ska köpa i julklapp gör att jag vill stänga av allt och inte lyssna. 
 
Normer och vad som räknas som den trendiga julen gör att människor istorsett sliter av allt sitt hår i frustration. Jag var på stan igår, ensam, åt min sallad och drack min chailatte. Studerade människor som krigade sig fram i affärerna runt mig, drog suckar och såg väldigt slut ut. 
 
Jag älskar å ge, men hatar att få. Jag vet inte exakt varför de är så. Jag får skuldkänslor för att jag inte kan ge i samma prisklass osv. 
 
Jag vill vända detta och göra denna helg till en bra helg, jag har tagit små steg i två år nu, förra julen och denna. Jag försöker släppa på spärrar, försöker andas mig igenom ångesten och se det positiva i allt runt mig. 
 
 

Kommentera här: